Home / SEO / Joomla – SEO

Joomla SEO

Heb je een Joomla website? Wil je beter gevonden worden? Waar moet je op letten? Hoe vul je dit binnen Joomla in? Allemaal vragen waar wij je graag bij helpen.

Joomla en SEO, vraag een specialist

Joomla SEO is een expertise apart, SEO toepassen binnen een Joomla website vraagt om kennis. Kennis enerzijds van Joomla als CMS en als platform, anderzijds om SEO expertise. De combinatie maakt in deze het verschil. Wij van Kwaaijongens zijn op beide vlakken specialist. Dit omdat ons team bestaat uit SEO specialisten die zelf met Joomla als CMS werken in combinatie met onze technische Joomla specialisten die programmeren. Plus onze eigen webhosting specialisten die de Joomla hosting op eigen servers inrichten en beheren voor onze relaties. De combinatie van dit team maakt voor uw Joomla website het verschil. Wij kunnen u helpen met Joomla SEO.

SEO en Joomla in eigen beheer uitvoeren is lastig en werkt met extensies toch? Al die extensies zoals SEF en meer. Dit is niet nodig.

SEO Joomla is complex en lastig, hoezo?

SEO binnen het Joomla CMS is lastig en complex door gebruik van SEF(Search engine friendly url) extensions, het werkt niet. Of het werkt niet prettig. Of men is het overzicht helemaal kwijt. Deze geluiden horen wij vaker terug als beheerders met hun Joomla website en SEO aan de slag gaan. SEO is complex, dat willen wij niet tegenspreken maar het toepassen van SEO binnen Joomla niet als je begrijpt hoe het werkt binnen de basis van Joomla zelf. Wij adviseren onze relaties om SEO binnen Joomla toe te passen in de core (basis) van Joomla zelf.

Geen extensies of componenten die het onnodig ingewikkeld en complex maken met alle gevolgen van dien op moment dat er een probleem is met de extensie.
Wij leggen je uit hoe je eenvoudig en gericht op de juiste plaatsen in de Joomla structuur SEO onderdelen kunt invullen. Als je dit weet dan kun je dit door heel je website toepassen. Daarmee ben je zelf in controle en weet je ook waar je mee bezig bent. us in de artikelen, menu-items zelf en meer… Je moet alleen weten hoe en waar je zelf invloed kunt uitoefenen. Wij leggen je dit haarfijn uit, in een 1 op 1 gesprek op locatie of bij ons op kantoor.

Wij nodigen je uit voor een kennismaking, kom naar ons kenniscentrum en ervaar wat wij voor jou op gebied van Joomla en SEO kunnen betekenen.

Kwaaijongens kenniscentrum

Wij zijn een vereniging van specialisten die met elkaar, voor elkaar en door elkaar het beste naar boven halen in elkaar voor onze relaties. Wij willen je helpen in het realiseren van jouw online succes! Dat doen we door invulling te geven vanuit onderstaande elementen vanuit ons kenniscentrum in het dorpje Zeeland centraal gelegen tussen Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen.

Online marketing

Wij helpen je met de vindbaarheid, SEO, SEA, linkbuilding en social media. Dit zijn allemaal onderdelen binnen online marketing.

Webhosting

Wij zorgen voor de techniek, snelheid, toegankelijkheid en veiligheid van je website. Via shared- of dedicated webhosting

Design & Fotografie

Wij ontwerpen het design en zorgen voor het juiste beeldmateriaal door professionele fotoshoots.

Content creatie

Wij zorgen ervoor dat er content komt die beklijft. Wij verzorgen het schrijven van je web-teksten, blog artikelen, projecten en of portfolio.

Joomla en SEO in de praktijk

Je wilt zelf aan de slag met SEO binnen je Joomla website. Heel goed, zonder SEO komt je website niet naar voren in de zoekmachines. Wij leggen je heel pragmatisch uit hoe je binnen Joomla de verschillende onderdelen moet invullen. Het Joomla CMS is ingericht voor SEO. Maak een afspraak of bel met onze Joomla SEO specialisten en je kunt aan de slag. Wil je liever een ochtend of middag direct praktisch aan de slag dan kan dat ook, we plannen dan een dagdeel in dat je bij ons op kantoor komt meewerken. We werken dan gezamenlijk in jouw Joomla website aan SEO, op deze wijze leer je het door het direct toe te passen.

SEO bestaat 3 hoofdonderdelen

De aanpak van SEO gaat verder dan alleen inhoudelijk gericht op de content in je Joomla website. SEO kent 3 hoofdonderdelen. We lichten ze kort even voor je toe;

  • On-page, dit is zijn de contentpagina’s binnen je website. Belangrijk is hierin je focus te kiezen en de gehele pagina in lijn te brengen met de zoekwoord combinatie waarop je gevonden wilt worden.
  • Off-page, we verstaan hier linkbuilding onder. Linkbuilding vanaf andere kanalen op internet, we benoemen dit zo breed omdat het veel verder gaat dan een linkje vanaf een startpagina etc..
  • Technisch, hier valt ook veel onder. De navigatie structuur, de code van je website, de plugins, Javascript en CSS bestanden t/m de hosting omgeving van je website.

Op al deze onderdelen heb je in Kwaaijongens een partner op internet om jouw Joomla website optimaal in te richten voor SEO en resultaten te boeken in de zoekmachines als Google.

Waarom SEO uitbesteden?

SEO is een continue proces. Als je zelf een passie hebt voor SEO is uitbesteden niet aan de orde. Op het moment dat dit niet zo is, haal dan experts in huis. Zij hebben actuele kennis en ervaring en delen deze kennis met je zodat je weet wat belangrijk is en wat niet. Door een goede samenwerking blijf jij je concurrenten voor. Neem dan contact op.

Hoe verbeter je de vindbaarheid?

SEO is onder te verdelen in drie onderdelen, drie pijlers waarnaar je moet kijken. De techniek, on-page en off-page. De techniek is vooral gericht op de de hosting, snelheid van laden en de code van je website. Daarbij kijken we ook naar de code/content ratio of te wel de verhouding hier tussen. On-page is alles wat er in je pagina terug te vinden is, teksten, afbeeldingen, video’s en ander content elementen. Off-page zijn factoren van buitenaf die van invloed zijn op de posities in Google.

De vindbaarheid van jouw Joomla website verbeteren? Zoek niet langer.
Bel: 085 – 330 7500 of mail: seo@kwaaijongens.nl

  • Kwaaijongens team