Het belang van social media voor je bedrijf

Social media is belangrijk voor jouw bedrijf, dat weten we allemaal. Maar wat we soms vergeten is dat social media wel eens het belangrijkste onderdeel van jouw online marketing kan zijn! Je kunt als bedrijf niet zonder social media en bij weinig gebruik zul je de commitment en conversie dan ook gauw achteruit zien gaan. Social media is tegenwoordig onmisbaar. Daarom dit blogartikel. Gewijd aan social media. Nog één keertje dan, om je te overtuigen!

Social media doelstellingen

Eerst wat cijfertjes:

  • Eén op de drie bedrijven stelt géén doelstellingen als het gaat om social media
  • Acht op de tien bedrijven geeft aan social media belangrijk te vinden

Waar gaat het dan mis? We vinden social media belangrijk, we zouden het zelfs wel in willen zetten, maar echte doelstellingen… die zijn dan niet nodig? ÉCHT WEL!

3 redenen waarom social media onmisbaar is

Wij leggen je graag uit waarom het inzetten van social media zo belangrijk is:

1. Bereik

Of het nu gaat om een nieuw bedrijf of eentje dat is opgezet door je over-over-overgrootopa. Je moet het bedrijf zien te positioneren, zodat je een loyale community opbouwt. Dat kan natuurlijk offline, door op zoek te gaan naar je doelgroep, maar je kunt het ook online doen, waar je jezelf direct zult bevinden tussen de doelgroep. Hoe voordelig is dat?

2. Betrokkenheid

Je bedrijf kent een mooi verhaal, maar dat wordt te weinig vertelt. Je hardcore fans zullen ‘m misschien kennen, maar wist je dat zo’n verhaal kan zorgen voor een band met je klanten? Inzetten dus! Het kan namelijk zorgen voor net dat extra beetje loyaliteit. Laat jezelf daarom zien en zorg dat je het posten van content een flinke boost geeft, dan zul je vanzelf merken dat de betrokkenheid van jouw publiek stijgt.

3. Conversies

Last but not least. We durven het bijna niet te zeggen. Maar hier draait het toch om? Werk moet ontzettend leuk zijn, tegenwoordig het liefst je hobby, maar er moet wel brood op de plank komen. Daarom is het belangrijk dat je kostbare tijd ook mooie resultaten oplevert. Door de inzet van social media kun je meer leads genereren die zich omzetten in een hogere verkoop!

Hulp nodig?

Ik ben blij dat ik je heb kunnen overtuigen met dit artikel. Wil je social media in gaan zetten? Of ben je al begonnen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan helpen wij je graag verder! Stuur een mailtje naar dtv@kwaaijongens.nl of bel naar 085 – 330 7500.

Vragen? Stel ze gerust