Kwaaijongens blog

Binnen Kwaaijongens krijgen we vragen van relaties op vele gebieden. Van eenvoudig te beantwoorden tot soms zeer complex. Als groep hebben wij besloten om hier iets mee te doen. Via de Kwaaijongens blog zullen we vragen gaan beantwoorden in de vorm van een artikel gericht op ontvangen vragen. Op deze wijze willen wij graag onze kennis delen en onderwerpen verduidelijken. Mocht je vraag of onderwerp er niet bij staan neem dan zoals altijd gewoon even telefonisch contact op met één van onze leden om je hulpvraag voor te leggen. Wij willen graag een helpende hand bieden.

Veel plezier.

Hoe voorkom je dat Facebook verkeerde inhoud deelt op je bedrijfspagina

facebook deelt verkeerde inhoud

Je wilt een bericht van je website delen op je Facebook bedrijvenpagina. Dit kan op een aantal manieren. Maar hoe voorkom je nu dat facebook verkeerde inhoud deelt. 

Wat is het verschil tussen Flyers, Folders en Brochures?

Ik kreeg laatst de vraag van een klant om een flyer te maken. Super leuke opdracht! Ik had er zin in.
Na het eerste gesprek met de tekstschrijver erbij kwamen we erachter dat er toch wel heel veel verteld moest gaan worden… Teveel voor een flyer. Die eigenlijk meer geschikt is voor een korte tekst… Een kattebel zeg maar.

,

Sender Policy Framework (SPF): doe het goed of doe het niet.

SPF record - controle van email

U moet er niet aan denken dat uw klanten of leveranciers spam ontvangen die van uw bedrijf afkomstig lijkt te zijn. Het instellen van een Sender Policy Framework (SPF) kan dit voorkomen. Maar die methode is niet zonder risico’s.

Wat is een title tag?

Wat is een title tag?

De title tag is een HTML-code binnen de head van de broncode van een webpagina. Zo dat is dan duidelijk voor iedereen, einde artikel. Nee dat zou erg kort door de bocht zijn. Het is niet altijd duidelijk wat hier nu precies mee bedoeld wordt en waarom de title tag nu belangrijk is voor de […]

,

Google a cassé l’algorithme cryptographique SHA-1 !

Ahhh, alles klinkt gezelliger in het Frans. Maar toch, de boodschap is beangstigend. Shortread: Kwaaijongens verbant het gebruik van SHA-1. Het encryptie mechanisme SHA-1 is gekraakt. Ze noemen het ‘SHA1 collision’. Er zit een gat in. Het is in essentie (nu al) niet meer te vertrouwen en het gebruik ervan moet verbannen worden.

,

Hoe koppel je Google Search Console aan Google Analytics

Google search console koppelen aan analytics

Meten is weten. Daarvoor maken we vaak gebruik van Google applicaties. Applicaties zoals Google Analytics en Google Search Console. Beiden werken naast elkaar en geven je inzage in bepaalde onderdelen van je website. Je kunt ze ook koppelen zodat je een beter overzicht hebt. Hoe doe je dat?

Stapsgewijs SEO-teksten schrijven én hoger scoren in Google

SEO-teksten schrijven die scoren in Google

Lopen klanten door een doolhof als ze je op internet zoeken?  Zorg dat de pagina’s van je website goed vindbaar zijn in Google. Vindbaarheid van je website vergroten, is het domein van de SEO-tekstschrijver. Natuurlijk is het verstandig om zo’n professional voor SEO-teksten in de arm te nemen. Je kunt uiteraard ook zelf in de […]

,

Is mijn website altijd voldoende beveiligd met een SSL certificaat ?

Wij houden van SSL

Fastread: nee. Het beveiligen van het websiteverkeer met een SSL certificaat alleen is veilig, maar niet zaligmakend. Met alleen een certificaat ben je er niet. De hackers zitten niet stil. Daarom zijn er verschillende ondersteunende technieken ontwikkeld die de veiligheid beter maken. Technieken die eigenlijk verplicht zouden moeten zijn om klanten geen vals gevoel van […]

,

Hoe haal ik meer omzet uit mijn website?

Hoe haal ik meer omzet uit mijn website

‘Ik heb een website, maar dan houdt het op.’ Deze loze kreet komt nogal eens naar voren in een gesprek met een ondernemer. Hoe haal ik meer omzet uit mijn website? Nu kost deze alleen geld en levert niets op. ‘Is dat zo’, vraag ik dan. ‘Meet je überhaupt of je website iets oplevert?’ Het antwoord […]

Welk font is dit?

Was-darf-es-schones-sein