Websites & WordPress

Wat is POP en IMAP

Wanneer je je mail op je eigen computer in een mailprogramma zoals Outlook Office wilt bekijken, moet je een aantal zaken instellen. In dit blog legt Dominique uit waar je op moet letten.

POP of IMAP

Het eerste wat je moet weten voor je begint met instellen is de manier waarop je e-mails wilt ophalen van het internet. Een email staat normaal op een mailserver, wanneer je je computer aanzet maakt deze connectie met de server om zo je e-mail te tonen. Dit kan op 2 manieren: via POP en IMAP. Welke van de twee het handigst is voor jou hangt volledig af van je voorkeuren.

POP

Wanneer je e-mail ophaalt via POP worden de mailtjes vanaf de server naar je computer gedownload. Dit kan handig zijn als je offline je mail (opnieuw) wilt lezen, of wanneer je maar beperkte ruimte hebt op je server. Let er wel op dat je mail bij POP niet meer op de server staat, ook niet je uitgaande email. Crasht je pc? Dan ben je helaas al je mailtjes kwijt!

IMAP

Je maakt verbinding met de server en ziet daar de mailtjes. Ze worden dan niet opgeslagen op je computer. Zo kun je ook op andere computers dezelfde e-mail bekijken. Nadelen hiervan zijn dat je niet offline bij je mail kan, ook kan het zijn dat je maar beperkte ruimte hebt op je mailserver. Bij Kwaaijongens heb je meer dan voldoende ruimte, we adviseren je dus altijd om je mail in te stellen op IMAP. Omdat je mail op de server staat hoef je ook niet bang te zijn dat je ze verliest. (lees ons blogartikel: hoe stel ik mijn mailprogramma in met IMAP)

Meer informatie?

Hopelijk heb ik je voldoende kunnen informeren over POP en IMAP. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag!

Vragen? Stel ze gerust