Klanten binden met content marketing

Misschien is het je al opgevallen dat steeds meer bedrijven aan de slag gaan met content marketing. Het is namelijk niet meer voldoende om alleen te adverteren. Je hebt content nodig die de klant echt helpt. In het juiste formaat, via het juiste kanaal en op het juiste moment!

Wat is content marketing?

Content heb je in alle maten en vormen. Van teksten en social media tot infographics en video’s. Content marketing gaat nóg een stap verder. Het staat namelijk voor het maken, aanbieden en verspreiden van content die aansluit bij de behoefte van je doelgroep. Het doel? Nieuwe relaties aangaan en bestaande relaties versterken!

De voordelen van content marketing

Content marketing is tegenwoordig onmisbaar. Maar nog niet alle bedrijven zetten deze vorm van marketing in. Dat is zonde. Ik begrijp natuurlijk dat je als bedrijf een drukke agenda hebt. Probeer alleen toch eens een gaatje vrij te maken voor content marketing. Het kost misschien wat extra tijd, maar ik kan je ervan verzekeren dat het dat ook zeker waard is!

Ik heb de belangrijkste voordelen van content marketing voor je op een rijtje gezet:

1. Online vindbaarheid

Vinden lezers jouw content interessant? Dan vinden zoekmachines dat vaak ook!
Door regelmatig relevante content te ontwikkelen en deze te delen op websites of social media kan je jouw Google-ranking (en dus jouw online vindbaarheid) aanzienlijk verbeteren. Lees het artikel ‘Wat is SEO?‘ voor meer informatie over online vindbaarheid!

2. Hogere naamsbekendheid

Met sterke content laat je zien wie jouw organisatie is en waar die voor staat. Wees niet bescheiden en laat zien wat jouw organisatie uniek maakt! Zo onderscheid je jezelf van concurrenten en weten ze meteen waarom ze voor jouw bedrijf moeten kiezen. Door jezelf regelmatig goed te laten zien verhoog je ook nog eens je naamsbekendheid.

3. Langdurig effect

Wist je al dat content marketing langer blijft hangen dan traditionele reclame? Reclamecampagnes en acties hebben maar een tijdelijk effect, terwijl online content blijft bestaan. En dat niet alleen! Het behoudt ook zijn waarde als de content aantrekkelijk, vindbaar en relevant is.

4. Conversieverhoging

Resultaten zijn misschien niet meteen zichtbaar, maar content marketing leidt uiteindelijk wel tot meer verkeer op de website. Relevante informatie trekt namelijk direct de juiste doelgroep. Dit vergroot meteen de kans op meer pageviews, likes, downloads en klanten.

5. Klantenbinding

Klanten worden tegenwoordig overspoeld met online informatie. Gepersonaliseerde content en storytelling zijn erg belangrijk om klanten aan te blijven spreken.
Door regelmatig interessante content te plaatsen, laat je zien dat je wat te vertellen hebt en zullen mensen je in de gaten houden. Zo biedt je klanten niet alleen een product of dienst aan, maar ook relevante informatie die aansluit op de behoefte van de klant.

6. Expertise en autoriteit

Een potentiële klant moet aan jouw content al kunnen zien dat hij bij jou aan het juiste adres is. Laat daarom zien dat je een betrouwbare bron van waardevolle informatie bent.

Eérst een content marketingstrategie

Net zo enthousiast als ik over content marketing? Dan kriebelen je handen waarschijnlijk om aan de slag te kunnen! Maar, wacht even! Content marketing is namelijk niet zo eenvoudig uit te voeren zonder het hebben van een strategie. Door een content marketingstrategie vast te leggen, wordt voor je team duidelijk wat, waarom, en hoe jouw bedrijf communiceert. Belangrijke vragen die je jezelf moet stellen bij het vastleggen van een content marketingstrategie:

  • Wie willen we bereiken met onze content?
  • Wat is het doel dat we hopen te bereiken?
  • Hoe gaan we het succes meten?

Hulp nodig bij het inzetten van content marketing?

Wil jij ook graag de voordelen uit content marketing halen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan help ik je graag bij het vastleggen van een content marketingstrategie, zodat jij samen met jouw team aan de slag kan. Ook kun je het schrijven van content uitbesteden aan onze ervaren tekstschrijvers. Interesse? Bel (085) 330 75 00 of stuur een mailtje naar dtv@kwaaijongens.nl.

Vragen? Stel ze gerust