• Zoekmachineoptimalisatie voor WordPress websites

WordPress SEO

Het merendeel van de internetbezoekers op je WordPress website zoekt via de zoekmachine Google!

Het is daarom dus belangrijk dat jouw WordPress website wordt gevonden via zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing. Zoekmachineoptimalisatie (SEO), ofwel search engine optimization, is van groot belang als je meer uit je website wilt halen. Dit is echter geen eenmalige aanpak. Het verbeteren van je vindbaarheid in de zoekmachines is een continue proces van aanscherping en uitbouw om zo autoriteit op te bouwen. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening blijven houden met de bezoekers van je website. Dit betekent dat je site gebruiksvriendelijk moet zijn om zo de bezoekers te overtuigen om jouw product of dienst af te nemen. Bezoekers is één, conversie is twee.

Google eens op: Wat is SEO?

Hoog scoren in zoekmachines zoals Google is een must voor het aantrekken van bezoekers, soms krijg je van Google een extra waardering in de vorm van een featured snippet, zie hieronder.

Wat is SEO Kwaaijongens

Analyse & praktisch advies

Als eerste bekijken we jouw WordPress website vanuit het oogpunt van zoekmachine optimalisatie om een inschatting te kunnen maken van de omvang. Anders gezegd, we analyseren de rendementsverbetering van jouw website. Deze analyse koppelen we terug in een rapport wat zich vertaalt naar een praktisch overzicht van hetgeen wat er moet gebeuren. De belangrijkste elementen waar wij naar kijken zijn:

  • Content – We analyseren het gebruik van keywords in jouw teksten
  • Structuur – We bestuderen of de navigatie succesvol werkt voor de bezoekers
  • Concurrentie – We bestuderen de ranking van concurrerende websites
  • Techniek – We analyseren de technische elementen van jouw website

Wat is SEO? In deze blogpost lees je meer over zoekmachineoptimalisatie.

Optimalisatie advies

Er zijn verschillende wegen die we kunnen bewandelen om jouw WordPress website SEO aantrekkelijker te maken voor zowel bezoekers als zoekmachines. Je kunt hierbij denken aan de volgende optimalisatie onderdelen:

SEO-specialist-mkb

Content optimalisatie

Het is belangrijk om nieuwe content te creëren. Dit kan door middel van het schrijven blogs of bijvoorbeeld projectbeschrijvingen. Het belangrijk dat je dit met regelmaat doet. Zoekmachines herkennen de dynamiek in je website en zullen deze vaker meenemen in de indexering en herindexering. Het schrijven van content heb je zelf in de hand. Of je dit zelf doet of uitbesteed is een vraag en optie.

Landingspagina’s

Je kunt verschillende landingspagina’s creëren voor specifieke zoekwoord combinaties. Door deze landingspagina’s wordt jouw WordPress website sneller gevonden op specifieke combinaties via zoekmachines. Op deze manier genereer je meer gerichte en relevante bezoekers. Door een zoekwoorden onderzoek vooraf te uit te voeren kun je vervolgens zeer gericht aan de slag met de uitbouw van landingspagina’s.

Linkbuilding

Autoriteit op het web is erg belangrijk. Je creëert een hogere populariteit als websites van buitenaf doorverwijzen met links naar jouw website. Tegenwoordig is hier veel vervuiling in en moet je goed weten wat je wel en niet doet. Het is daarom verstandig om ook via interne links te verwijzen naar andere relevante pagina’s binnen jouw website. Ook zo bouw je heel gericht autoriteit op. Daarnaast kun je je richten op social media kanalen waar je zelf invloed op hebt.

Wij nodigen je uit voor een kennismaking! Kom naar ons kenniscentrum en ervaar wat wij voor jou kunnen betekenen op gebied van zoekmachine optimalisatie! 

SEO coaching

Je WordPress website hoger laten scoren in Google kan door het inzetten van SEO coaching via Kwaaijongens. Wij sturen je en geven heel pragmatisch aan waar je aandacht naar uit moet gaan. Welke zoekwoord combinaties relevant zijn en waar je meer content over moet creëren. Periodiek analyseren we en sturen we je bij vanuit het delen van kennis op gebied van SEO.

SEO werkzaamheden

Afhankelijk van de rolverdeling kunnen wij gedeeltelijk of helemaal de SEO werkzaamheden voor je invullen. Wij monitoren je website in onze SEO tools, passen aan en bouwen uit binnen de afgesproken bijdrage per maand. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom zoekmachine optimalisatie via Kwaaijongens?

Praktische SEO coaching, direct toegespitst op mijn eigen case.
Ik vind het erg prettig samenwerken met Kwaaijongens omdat de hulp direct is afgestemd op wat ik nodig heb. Dat klinkt wellicht als een open deur maar veel bedrijven die SEO hulp aanbieden, bieden die hulp op een vrij algemeen niveau. Die algemene kennis is een fijne start maar als je echt meters wil maken, moet je de coaching van Kwaaijongens hebben. Het team van Kwaaijongens heeft de juiste kennis in huis, kunnen een gedegen technische analyse maken en komen met concrete aanpassingen die nodig zijn om je website(s) te verbeteren. Ze zitten er bovenop, in positieve zin. Dat merk je aan het veelvuldige contact en de notificaties die ze geven als ze iets zien veranderen. Natuurlijk letten we zelf ook op maar dit geeft wel de betrokkenheid aan. Persoonlijke aandacht, diepgaande kennis zowel technisch als op content gebied en de praktische coaching maken Kwaaijongens een fijne SEO partner.

Neem dan contact op.

Kwaaijongens kenniscentrum in regio Uden.

Wij zijn een vereniging van specialisten die met elkaar, voor elkaar en door elkaar het beste naar boven halen in elkaar voor onze relaties. Wij willen je helpen in het realiseren van jouw online succes! Dat doen we door invulling te geven vanuit onderstaande elementen vanuit ons kenniscentrum in het dorpje Zeeland centraal gelegen tussen Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen.

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie binnen je WordPress website?
Bel: 085 – 330 7500
Mail: zoekmachineoptimalisatie@kwaaijongens.nl

  • Kwaaijongens team

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer