Websites & WordPress

5 redenen waarom je als startup voor WordPress moet kiezen

Ben jij net een nieuw bedrijf gestart en zoek je naar het juiste CMS voor jouw website? Er zijn tegenwoordig veel systemen waarmee je een website kunt bouwen en ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, gebruiksvriendelijkheid, functionaliteiten en veiligheid. Wij leggen uit waarom je als startup voor WordPress moet kiezen!

1. WordPress is gebruiksvriendelijk voor beginners

Heb je geen ervaring met het bouwen van een website en ook geen kennis van code? Dan is WordPress iets voor jou. Het gebruiksvriendelijke platform werkt met een makkelijke interface. Vanuit het WP dashboard heb je toegang tot het maken van nieuwe pagina’s, blogs en portfolio items. Daarnaast kun je vanuit dit overzichtelijke dashboard ook het ontwerp aanpassen, de mediabibliotheek beheren, nieuwe plugins toevoegen, verschillende type gebruikers toevoegen én technisch WordPress onderhoud uitvoeren.

2. WordPress is een veilig CMS

Je wilt natuurlijk dat je website veilig is, vooral als het gevoelige informatie betreft. WordPress heeft een deskundig beveiligingsteam dat er alles aan doet om het platform veilig te houden. Zij zijn continu bezig met het oplossen van problemen / bugs en verwerken deze oplossingen direct in updates.

De grootste bedreiging voor je website ben je eigenlijk zelf. Dit komt door nalatigheid en kleine menselijke foutjes. Deze fouten kun je voorkomen door te letten op de volgende punten:

  • Kies voor een betrouwbare hosting provider
  • Up-to-date blijven met WordPress versies
  • Opletten met het installeren van plugins en thema’s
  • Regelmatig backups (laten) maken
  • Slimme inloggegevens gebruiken

3. WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden

Met WordPress kun je als startup bedrijf jouw website uitbouwen tot alles wat je maar kunt bedenken. Zo zijn er zijn duizenden plugins, waarmee je nieuwe functionaliteiten en elementen kunt toevoegen aan je site. Maar zoals we net al zeiden, let wel altijd op met het installeren van plugins (lees: de risico’s van WordPress plugins).

Functionaliteiten en elementen zijn bijvoorbeeld social share buttons, contactformulieren, Google Maps kaarten, betaalmogelijkheden, enzovoort. Noem het op en ze hebben het.

Ook kun je stukjes van een andere website of applicatie opnemen in je eigen site door middel van embedden. Denk aan het importeren van YouTube video’s en het koppelen van WooCommerce met Exact Online, zodat je boekhouding automatisch wordt bijgehouden!

4. WordPress is SEO vriendelijk

Behalve dat je een mooie website hebt, wil je ook dat mensen jouw website kunnen vinden met zoekmachines als Google. WordPress is een SEO vriendelijk platform, wat betekent dat jouw content makkelijk te optimaliseren is voor zoekmachines. Daarnaast biedt WordPress verschillende plugins (wij gebruiken Yoast SEO plugin) waarmee je zelf kunt bepalen hoe jouw pagina’s in zoekmachines worden weergegeven. Denk aan een SEO titel, slug, meta omschrijving en de belangrijkste zoekwoorden. Door deze gegevens slim in te vullen, kun je het organische zoekverkeer verhogen. Misschien lukt het je zelfs wel om een rich snippet te krijgen in Google!

Rich snippet

Een rich snippet kan extra visuele informatie bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een begrip dat extra aandacht krijgt, een recept dat kort en bondig beschreven wordt of een kleine evenementenkalender waarbij de eerstvolgende evenementen worden uitgelicht. Zie hieronder een voorbeeld van een van onze rich snippets waarin het begrip interne linkbuilding extra wordt toegelicht.

Rich snippet WordPress

5. WordPress is open source

WordPress is een open source CMS waarbij je de luxe hebt om online kennisbanken te raadplegen. Omdat WordPress zo’n populair platform is, zijn er duizenden forums, artikelen en tutorials over te vinden. Zo kun je zelf proberen aan de slag te gaan en hoef je niet te betalen voor technische support, zoals bij sommige andere platformen wel het geval is.

Heb je vragen over WordPress?

Was je als startende ondernemer nog aan het twijfelen over een CMS? Hopelijk hebben wij je kunnen helpen bij het inzien dat WordPress een zeer gebruiksvriendelijk platform is dat veel te bieden heeft voor startups!

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact met ons op, bel 085 – 330 7500 of mail naar dtv@kwaaijongens.nl.

Vragen? Stel ze gerust