Websites & WordPress

Hoe kan ik fouten in mijn WordPress website oplossen?

Een veelgestelde vraag van onbekenden via telefoon of email die we steeds vaker tegenkomen, is hoe ze fouten in hun website kunnen oplossen. Een WordPress website wel te verstaan. Wat hierbij opvalt is dat het in deze gevallen gaat om bedrijven die elders een WordPress website hebben laten ontwikkelen.

De website is ondertussen een paar maanden of jaren oud en draaide tot voor kort goed, maar op enig moment traden er fouten op en zijn zij op zoek naar ondersteuning om deze fouten op te lossen. Ze hebben geen idee bij wie ze hiervoor kunnen aankloppen. De ontwikkelaar van de website is gestopt, levert geen WordPress onderhoud of is niet capabel genoeg om het probleem op te lossen. Ook de hostingpartij geeft aan er niet verantwoordelijk voor te zijn en verwijst naar de ontwikkelaar van de website, terwijl deze juist verwijst naar de hostingpartij. Kortom je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en zit als bedrijf met je handen in het haar. Wie kan de fouten in jouw website voor je oplossen?

Online handleidingen bieden geen uitkomst

Diverse partijen bieden online handleidingen aan of andere content met daarin de oplossingen voor verschillende website fouten. Prachtig toch? In de praktijk blijkt echter dat deze in de meeste gevallen niet werken. Bij jouw website is het net een ander verhaal en dus loop je weer vast. Bij simpele fouten kon je er zelf wel uitkomen of desnoods met behulp van dergelijke handleidingen of content op het web. Deze keer gaat die vlieger niet op. De foutmeldingen die je nu hebt zijn complexer en duiken dieper in de werking van de website. Je heb gewoon WordPress hulp nodig van een professional. Je gaat zoeken en vindt diverse partijen die kunnen helpen, of toch weer niet.

Ad-hoc WordPress support nodig

Heel eerlijk, ook wij als WordPress specialisten zitten hier niet op te wachten. Dat is misschien vervelend om te lezen, maar wij merken te vaak dat we iets oplossen dat over een bepaalde tijd toch weer een conflict oplevert met een ander onderdeel in je website. Het plakken van de pleister is tijdelijk, omdat de fundering en opbouw van je website gewoonweg niet goed in elkaar steken. Plugins die gestopt zijn met updates en op enig moment niet meer ondersteunt worden, thema’s die verouderd zijn, stukjes maatwerk die niet meer werken omdat code is verouderd of andere combinaties die ervoor zorgen dat foutmeldingen steeds meer voor gaan komen.

Het is dus dweilen met de kraan open. Sorry, wij helpen je graag, maar alleen wanneer je klant bij ons bent. Nog steeds zullen we dan kritisch naar je website kijken en beoordelen of we deze verantwoordelijkheid op ons willen nemen. Soms kan de website tijdelijk zo gelaten worden, maar herbouw is in sommige gevallen echt een vereiste om de verantwoordelijkheid voor het technisch onderhoud op ons te nemen.

Website fouten voorkomen

Website fouten zijn niet altijd te voorkomen, maar in veel gevallen wel. Het voorkomen van deze fouten begint al bij de realisatie van de WordPress website. Welke keuzes worden er gemaakt bij het ontwerpen en ontwikkelen van de WordPress website? Maakt de webbouwer gebruik van standaard templates, lay-outs en plugins of juist zelf ontworpen maatwerk en configuratie, die niet op de standaarden gebaseerd is. Kiest de webbouwer voor een exotisch thema en bijbehorende plugins of juist bewezen thema’s en plugins met een goed update beleid? Er zijn veel gratis thema’s te vinden en ongeveer net zoveel gratis plugins. Maar de vraag is of de bouwer deze thema’s en plug-ins blijft updaten, ook bij grote core updates van bijvoorbeeld WordPress zelf of PhP versies.

Een WordPress website laten maken kan op bijna iedere hoek van de straat en de ene partij heeft een nog scherpere prijs dan de andere. De belangrijkste vraag is hierbij echter: wat heb je nodig voor jouw bedrijf? Door je vooraf goed te laten informeren kun je website fouten voorkomen. Na verloop van tijd  kan er altijd een fout naar voren komen, daarom is het belangrijk dat je goede afspraken hebt gemaakt over het technisch onderhoud van je website. Wie is daar verantwoordelijk voor en onder welke voorwaarden?

Website onderhoud

Wij merken regelmatig dat bedrijven te licht denken over het onderhoud van hun website. De website is gebouwd, staat live en doet wat de website moet doen. Ze gaan ervan uit dat updates automatisch worden uitgevoerd bij de hostingpartij en/of door de bouwer. Dit hebben ze alleen nooit echt geverifieerd en deze aanname blijkt vervolgens niet helemaal waar te zijn. De updates gebeuren wel automatisch, maar bij een fout wordt de update in het proces overgeslagen. De update is niet uitgevoerd, half uitgevoerd of met fouten uitgevoerd en de fouten in de website beginnen de kop op te steken. Er moet grondig onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de fouten, maar deze verantwoordelijkheid is bij niemand neergelegd en niemand neemt het initiatief om stappen te ondernemen. Na verloop van tijd kom je erachter dat bepaalde functionaliteiten niet meer werken en werkt je website dus niet meer naar behoren.

Voorkom dit door te kiezen voor een webbureau dat website onderhoud als eigen verantwoordelijkheid ziet. Dat wil echter niet zeggen dat er nooit fouten kunnen optreden, maar ze worden wel goed verholpen indien ze zich voordoen. Natuurlijk willen wij graag jouw website realiseren en ook onderhouden, maar wellicht heb je al een website of zit je met een andere partij om tafel voor het bouwen van een website. Ons advies is dan om onderhoud van de website te bespreken en daar goede afspraken over te maken.

Fouten op de website op laten lossen door Kwaaijongens

Wij kunnen fouten op de website voor je oplossen, tenminste als het gaat om een WordPress website. Wij hebben jaren geleden de keus gemaakt om ons enkel in WordPress websites te specialiseren. Wil jij dat we jou helpen de website fouten op te lossen? Dat betekent in dat geval dat we een samenwerking aangaan, dat je een vaste relatie van ons wordt.

Alvorens we aan de slag gaan met de fouten zetten we de WordPress website over naar ons, in een quarantaine omgeving. Dat wil zeggen; een kopie van je huidige live website. Deze analyseren we en vervolgens gaan we hem updaten en debuggen om te achterhalen waardoor de fouten zijn ontstaan. Vervolgens bespreken we me u wat eventuele oplossingen kunnen zijn. Dit kan een structurele oplossing zijn of een tijdelijke, omdat de structurele oplossing meer tijd en een andere aanpak nodig heeft. Prioriteit is natuurlijk om eerst de fouten – al dan niet tijdelijk – te verhelpen, zodat de website weer zonder fouten kan draaien.

Een goede balans voor beiden

Een goede balans voor beiden is wat in alle gevallen voorop staat. Jij zit niet op kosten te wachten die keer op keer de kop opsteken na updates, omdat er gewoon structureel wat mis is in de website. Wij zitten er daarentegen niet te wachten om keer op keer pleisters te moeten plakken, waarbij we de uren moeten doorbelasten. We bespreken open wat er moet gebeuren om tot een goede oplossing te komen met als uiteindelijke doel een goed werkende site, die voor ons beiden voor een juiste balans zorgt. Wij zijn immers vanaf het overnemen verantwoordelijk voor de hosting inclusief het technisch onderhoud van je website.

Nieuwe website realiseren

Het wil niet altijd zeggen dat we een nieuwe WordPress website moeten realiseren bij het overnemen van jouw website. Ook wil het niet altijd zeggen dat de overgenomen website een goede fundering heeft voor een verdere uitbouw, kijkend naar je online ambitie. Vanuit Kwaaijongens gaan we graag een langdurige relatie met je aan. Dit betekent ook dat we graag met je aan tafel willen om naar je bedrijf als geheel te kijken, wat wil je bereiken, waar je nu staat en welke strategie er nodig is om die ambitie samen te realiseren.

Heb jij fouten in je WordPress website of webshop waar je niet uitkomt met je huidige webbouwer of hostingprovider? Ben je op zoek naar één aanspreekpunt? Eén online partner die alle disciplines zelf in huis heeft? Een partner die zeker niet de goedkoopste is, maar die een ander behandeld zoals ze zelf ook behandeld willen worden? Dan ben je bij Kwaaijongens aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw site.

 

 

 

Vragen? Stel ze gerust