Websites & WordPress

Wat kost het maken van een website?

Wil jij een professionele website laten maken en ben je benieuwd wat dit kost? Helaas kan ik je daar geen eenduidig antwoord op geven. De kosten voor het laten maken van een website kunnen nogal uiteenlopen. Richt je bij het laten maken van een website dan ook niet zo zeer op de prijs, maar op wat jij wilt en nodig hebt. Op deze manier betaal je alleen voor wat je gebruikt of nodig hebt. In dit blog vertel ik waar je op moet letten, zoals maandelijkse kosten en extra kosten en waar het verschil zit in kosten.

Wat kost een website?

In principe kost het maken van een website zelf niet zoveel geld. Maar ook dit hangt af van waar je jouw website laat bouwen. Ga je het zelf doen? Laat je het je buurjongen maken of schakel je een ervaren bedrijf in? Dient jouw website puur als visitekaartje of wil je er echt conversies mee binnenhalen? Gaat het om een website of een webshop? Aan al deze aspecten hangt een ander prijskaartje. Denk ook aan de hoeveelheid pagina’s je op je website wilt hebben. Ben je zelf een goede schrijver en heb je verstand van SEO? Of besteed je het schrijven van webteksten liever uit aan een copywriter die jouw website met de teksten meteen optimaliseert voor zoekmachines als Google? En wat dacht je van het design? Zitten de kosten hem puur in het aanmaken van een website of moet hij ook helemaal gevuld worden met een gebruiksvriendelijk en responsive webdesign? Al deze afwegingen bepalen mede de kosten van het laten bouwen van een website. En dan ben je er nog niet…

Kosten als je website live is

Onthoud dat een website nooit helemaal af is. Maar ook in dit geval geldt: hoeveel kun je zelf, hoeveel wil of moet je uitbesteden. Heb jij voldoende technische kennis om zelf de webhosting te regelen? Weten hoe en wanneer je welke updates moet uitvoeren, wat als je gehackt wordt en hoeveel support heb jij nodig van een IT-bedrijf? Denk ook aan SEO. Je hebt een website laten maken en deze is gevuld met tekst, maar het zichtbaar blijven in Google is een continu proces. Hetzelfde geldt voor online marketing. Hoe blijf jij onder de aandacht van je doelgroep? En misschien wel de eerste stap: hoe kom je onder de aandacht van jouw doelgroep? Hoe snel wil je scoren? Snel scoren kan met SEA en autoriteit opbouwen doe je middels SEO, alleen deze actie heeft langer de tijd nodig.

Maatwerk website

Wat is het doel van jouw website? Wat wil je ermee bereiken? Wil je aanpassingen doorvoeren op bestaande plugins, omdat er bijvoorbeeld een functionaliteit mist die jij nodig hebt op jouw website? Kies dan voor een maatwerk website. Maatwerk geldt ook wanneer je een koppeling, zoals DHL, PostNL of UPS, wilt realiseren met externe systemen. Wil je jouw website in twee of meer talen? Dan kies je voor een multisite.

Maandelijkse website kosten

Onder maandelijkse kosten vallen onder andere de webhosting kosten. Betaal je maandelijks voor hosting en support, dan ben je bijvoorbeeld bij Kwaaijongens verzekerd van stabiliteit: backups binnen eigen netwerk op veilige locaties en gecontroleerde updates voor plugins en thema’s. Jouw website is veilig voor bezoekers en is beschermd tegen inbrekers. Ook de snelheid wordt in de gaten gehouden. Snelle response tijden, caching op server en een snelle laadtijd voor bezoekers en zoekmachines. Al deze – en nog meer – elementen vallen onder webhosting en kosten maandelijks geld. Ook betaal je maandelijks of jaarlijks een bedrag voor je domeinnaam.

Wil jij een website laten maken?

Ben jij op zoek naar een partij die voor jou een professionele WordPress website kan bouwen? Vraag Kwaaijongens. We kunnen je naast alleen een WordPress website ook het full service totaalpakket bieden. Naast alle bovenstaande elementen, kijken we ook graag met je mee als het gaat over je online positionering en strategie, content marketing en fotografie. Heb je een vraag over dit blog ‘wat kost het maken van een website?’ Neem contact met ons op, wij helpen je graag!

Vragen? Stel ze gerust