Tekst, Logo-ontwerp & Fotografie

Paul regelt energie is een voorbeeld waar we als groep mochten samenwerken. De lijntjes onderling zijn kort en we weten wat er van elkaar verwacht wordt. Voor Paul prettig, want hij hoeft maar met één partij te schakelen en kan erop vertrouwen dat het goed is.

Wie is Paul regelt energie?

Voordat we aan de slag gaan is dit een belangrijke vraag. In 2017 is Paul een nieuw bedrijf gestart waarin hij particulieren en bedrijven vooruit helpt met energiebesparende oplossingen.

Zijn doel is om mensen persoonlijk te adviseren, meedenken met het bedrijf en de juiste oplossingen creëren.

Nieuwe Teksten

Nu het helder is wie Paul is en waar zijn bedrijf voor staat is het tijd om de nieuwe teksten voor de website te schrijven.

Wat vinden wij belangrijk:
✓ Passend bij bedrijf
✓ Origineel en uniek
✓ Verschillende toepassing mogelijk

Paul heeft van vijf specialisten uit het Kwaaijongens netwerk gebruik kunnen maken die voor hem een passend bedrijfspresentatie hebben neergezet waarmee hij vol enthousiasme is gaan ondernemen.

Aanpak van het logo ontwerp

Paralel aan het tekstschrijven ligt het logo-ontwerp. Na het gesprek met Paul komen de volgende punten naar voren die hij in het logo graag verwerkt ziet:

  • Naam
  • groene / duurzame energie
  • Losse elemeneten / factoren als een werkend proces vormgeven.
  • De thema’s waar Paul vooral mee werkt; warmte, water, electriciteit / zon, wind, in beweging

De ondertekst “Ideeën van vandaag, rendement van morgen” moest ook duidelijk naar voren komen. Paul gaf zelf al aan dat hij de kleuren blauw en groen erg mooi vond en dat wou hij graag terug zien in het logo.

Logo-ontwerp-Paul-regelt-energie

Schets 1

Logo-schets-Paul-regelt-energie-2

Schets 2

Logo-schets-Paul-regelt-energie-1

Schets 3

Proces

Om een goed logo te ontwerpen wat bij het bedrijf past maken we 3 verschillende ontwerp schetsen in verschillende stijlen met de kenmerken van het bedrijf en de wensen van de klant erin verwerkt. Ook om ons creatieve brein goed te laten werken en om de klant te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zowel op kleur en vorm gebied als op lettertype gebruik.

Dat zetten we in een presentatie met een duidelijke toelichting hoe we tot het ontwerp gekomen zijn. Die presenteren we aan onze klant.

Ons doel is dat onze klant blij is met zijn of haar logo en daar vol trots mee kan gaan ondernemen. We bieden daarom ook nog de mogelijkheid om de schetsen naar wens aan te passen of te combineren met de andere schetsen.

Het eerste schetsontwerp voor Paul was al meteen naar wens.
Het is in verschillende bestandsvormen uitgewerkt zodat het overal op toe te passen is.

Nadat het logo helemaal naar wens was hebben we de huisstijl kleuren en bijpassende elementen erbij gekozen voor het vormgeven van visitekaartjes en website.

Ja in logo 1 kan ik mij wel vinden. Helemaal super.

visitekaartjes-Paul-regelt-energie
Website-ontwerp-Paul-regelt-energie

Fotografie

Een nieuwe website vraagt om beeldmateriaal wat past bij de ondernemer, het bedrijf en de doelgroep. Dit begon met een brainstormsessie binnen Kwaaijongens. Hierna zijn de ideeën aan Paul gepresenteerd. Al snel merkten we dat we op één lijn zaten.

We kwamen tot de conclusie dat het mooi was als we de foto’s in het thema van energie maken. Als locatie kozen we een groen gebied.

Tussendoor hebben we de foto’s met Paul besproken zodat hij kon aangeven wat hij mooi vindt. Uiteindelijk zijn de gekozen foto’s nabewerkt en zowel in hoge als lage resolutie aangeleverd, zodat ze direct online geplaatst konden worden!

zakelijkportret
bedrijfsfotoshoot kleur zwartwit
sportieve fotografie
buitenfotoshoot zakelijkefotografie