Hendriks Riooltechniek

Hendriks Riooltechniek is een ontstoppingsbedrijf. Denk aan ontstoppingen op de badkamer, het toilet, gootsteen of vaatwasser. Ze waren toe aan een nieuwe website met nieuw beeldmateriaal.

fotograaf bedrijfsreportage 9

Aanpak

Van te voren hebben we een lijst gemaakt met de verschillende ontstoppingen die Hendriks oplost. Deze ontstoppingen worden stuk voor stuk behandeld op de website, ieder op een eigen pagina.

Per item heb ik in grove lijnen de foto vooraf uitgewerkt. Zo wisten we welke attributen op het moment van de bedrijfsreportage nodig waren. Dit is allemaal van te voren klaar gelegd zodat we in een korte tijd veel foto’s konden maken.

Wat vinden wij belangrijk bij een bedrijfsreportage:
✓ Kijkend naar doelgroep
✓ Foto’s in eenzelfde stijl
✓ Actiefoto’s

fotograaf bedrijfsreportage 19

Formaat en verhouding

Omdat de foto’s van de bedrijfsreportage voornamelijk op de website worden gebruikt is gekozen voor een panorama verhouding: een lange smalle foto. De foto komt zo mooi tot zijn recht in de header van de pagina. Dit is vooraf besloten, zodat ik op het moment van de bedrijfsfotoshoot weet in welke verhouding ik de foto moet maken.

De foto’s bewerk ik na en lever ik zowel in hoge als lage resolutie. De foto’s in hoge resolutie kunnen nog gebruikt worden voor brochures of advertenties. De foto’s in lage resolutie kunnen direct online geplaatst worden.

fotograaf bedrijfsreportage 18
fotograaf bedrijfsreportage 17

Waar let je nog meer op tijdens de fotoshoot?

Tijdens de bedrijfsreportage heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om de naam van het bedrijf in beeld te brengen. Op de bedrijfsbus of op de kleding.

Ook heb ik geïnformeerd wat belangrijke attributen zijn of handelingen. Dit wil ik in beeld naar voren laten komen.

Verder moet alles zo realistisch mogelijk lijken. Is het het huis van de doelgroep, wordt de handeling altijd op deze manier uitgevoerd, staan er gekke dingen in beeld die er niet horen?

fotograaf bedrijfsreportage 12

fotograaf bedrijfsreportage 14
fotograaf bedrijfsreportage 11

Locatie bedrijfsfotoshoot

Een bedrijfsfotoshoot wordt bijna altijd op locatie gemaakt. Meestal is dat op het bedrijf zelf. Deze keer is gekozen voor een woning die aansluit op de woning van iemand uit de doelgroep. De foto’s zijn in scene gezet, zodat ik precies de handeling kon fotograferen die belangrijk was. Stond dit erop, dan konden we door naar het volgende onderwerp. Wanneer ik een dag met het bedrijf mee op pad was, duurde het allemaal veel langer. Een extra voordeel nu was dat ik ze precies naar het juiste licht kon laten draaien en we alle aandacht hadden voor de bedrijfsreportage.

fotograaf bedrijfsreportage 8

Het ziet er allemaal goed uit, bedankt!

fotograaf bedrijfsreportage 6
fotograaf bedrijfsreportage 5