Websites & WordPress

Welke WordPress hosting provider kies je?

Gek word je ervan, zoveel aanbieders van WordPress hosting. Wie kies je en waarom kies je deze WordPress hosting provider? WordPress is een zeer veel gebruikt CMS en daarom zijn er ook enorm veel hostingpartijen die hierop inspelen. Een vergelijking maken lijkt eenvoudig maar is voor een leek toch vaak lastig, omdat je niet helemaal kunt overzien wat je nu daadwerkelijk krijgt. In dit artikel gaan we niet op ieder detail in, maar zullen we vooral kijken naar waar jij als ondernemer of organisatie behoefte aan hebt.

Wat vind jij belangrijk, heb je nodig?

Ben jij, of heeft jouw bedrijf, een technisch onderlegd persoon, die thuis is in de materie? Dan heb je mogelijk helemaal niet zoveel eisen aan de hostingpartner die je zoekt. Een veilige omgeving op een hostingserver, waar je zelf bij kunt met voldoende dataopslag en dataverkeer, is alles wat je nodig hebt. Of toch niet? Hier kom je vaak pas achter op het moment dat er iets misgaat en je toch de hulp van anderen nodig hebt. Geeft je hostingpartij dan gehoor of geven zij je inderdaad alleen wat serverruimte en dataverkeer? Of wil je compleet ontzorgt worden door een hostingprovider? Een partner die meer voor je doet dan alleen wat ruimte voor je beschikbaar te stellen. Er zijn zoveel smaken en soorten om uit te kiezen.

Soorten hosting & hostingpakketten

Kiezen voor het voordeligste hostingpakket klinkt natuurlijk het meest aantrekkelijk, maar sluit dat wel aan bij de website of webshop die je wil laten realiseren? En om heel eerlijk te zijn, wat houdt een hostingpakket eigenlijk in? De hosting is waar je website op draait en het maakt je website zichtbaar. Een hostingpartij zorgt voor het (online) onderhouden van de website, het beveiligen en voor opslag en back-ups. Eigenlijk zo’n beetje alle zaken waar jij niet óók nog eens bezig mee wil zijn als je het al druk genoeg hebt met je bedrijf. Er zijn ontzettend veel verschillende hostingpartijen die diverse pakketten aanbieden, waar ook nog eens enorme kostenverschillen in zitten. Maar waarom dan?

Shared hosting

Laten we beginnen met shared hosting: één van de goedkoopste opties, waarbij je – samen met andere bedrijven – gebruik maakt van een klein stukje server. Goede oplossing zou je zeggen, totdat jouw website of een website van een van je mede-servergebruikers een piek aan bezoekers krijgt, de server overbelast raakt en je website traag wordt. Vooral met de spanningsboog die men tegenwoordig heeft, wil je niet dat je website er langer dan vijf seconden over doet om alles in te laden en je daardoor bezoekers kwijtraakt. Hoe is de shared hosting bij je hostingpartij ingericht? Sta je met honderden of misschien zelfs duizenden sites op één en dezelfde server?

Dedicated hosting

De andere optie is een eigen dedicated hostingserver, waarbij je een server compleet tot eigen beschikking hebt. Hierbij gaan de kosten echter vaak flink omhoog. Er is namelijk veel technische kennis nodig om de server goed te kunnen onderhouden, al verlaagd dat ook meteen wel de risico’s die we zagen bij shared hosting. Dit zou de perfecte oplossing zijn wanneer je merkt dat je website flink aan het groeien is en er grote pieken te zien zijn in het aantal bezoekers. Of het ook echt nodig is hangt van vele factoren af, dus laat je hierin goed adviseren. We komen met regelmaat tegen dat bedrijven de boodschap krijgen dat ze over moeten naar een zwaarder hosting-pakket, een dedicated server. Na een analyse blijkt dat dit helemaal niet hoeft, maar er moet wel wat gebeuren met de website of webshop. Deze zit niet optimaal in elkaar, waardoor de website veel ruimte en dataverkeer verbruikt.

WordPress hosting

Laten we het hebben over WordPress hosting. WordPress heeft over het algemeen al veel voordelen: het is super gebruiksvriendelijk en het biedt talloze plug-ins voor eindeloze functionaliteit. Geweldig toch? Er zit alleen wel een addertje onder het gras. Te vaak krijgen we vragen van bedrijven, die tegen problemen aan lopen omdat de website of webshop traag is, veel ruimte in beslag neemt en ook veel dataverkeer verbruikt. Het configureren en realiseren van een WordPress website vraagt om een gedegen aanpak, met de juiste keuzes en gestelde eisen om een geoptimaliseerde website te bouwen.

Rust en ontzorgen

Vanuit Kwaaijongens willen we onze relaties rust geven door hen te ontzorgen. Dit doen we onder andere door onze eigen WordPress hosting oplossingen. Onze hosting is namelijk altijd inclusief technisch onderhoud. Dit betekent dat wij de verantwoordelijkheid nemen voor het goed functioneren van je website of webshop. Wij houden de website of webshop up-to-date, maken back-ups, borgen de veiligheid en staan je te woord bij vragen.

Verschillende veelvoorkomende fouten en problemen

Loop jij met je bedrijf ook tegen veelvoorkomende fouten en problemen aan in WordPress? Wij sommen tien veel voorkomende fouten even kort op, die we veel terughoren van niet-klanten.

  1. Fout bij het vaststellen van database-verbinding (Error Establishing a Database Connection): Dit kan optreden wanneer je WordPress website geen verbinding kan maken met de database.
  2. Wit scherm van de dood (White Screen of Death): Dit is wanneer je alleen een leeg, wit scherm ziet op je website of in het beheerdersgedeelte, de backend van WordPress. Vaak veroorzaakt door een conflict met het thema of een plugin.
  3. 404 foutmelding (Pagina niet gevonden): Als een pagina niet getoond kan worden krijgt je een 404-fout. Dit kan omdat de pagina niet meer bestaat of er zijn problemen in de permalink-structuur.
  4. Fout bij uploaden van bestanden: Als je problemen hebt met het uploaden van media of bestanden naar je website kan dit duiden op rechten of schijfruimte die vol zit.
  5. Geheugen fouten: Grotere websites of complexe thema’s/plugins kunnen soms geheugenfouten veroorzaken. Dit kan met limieten te maken hebben die zijn ingesteld door de hostingprovider.
  6. Foutieve updates: Automatische WordPress-updates kunnen fouten veroorzaken.
  7. Spamreacties: WordPress heeft een ingebouwd spamfilter voor reacties, maar spamreacties kunnen erdoorheen glippen met alle gevolgen van dien wanneer dit extreem is.
  8. Beveiligingslekken: WordPress is populair bij hackers, dus zorg dat je goede beveiligingsmaatregelen neemt.
  9. Foutieve redirects: Onjuist geconfigureerde redirects kunnen problemen veroorzaken.
  10. Gemiste back-ups: Het niet regelmatig maken van back-ups kan leiden tot het verlies van belangrijke gegevens.

Als je WordPress website of webshop belangrijk is voor jouw bedrijf of organisatie, is het raadzaam om goed te kijken welke vorm van WordPress hosting je nodig hebt. Is het geen probleem dat je website eruit ligt, wellicht voor langere tijd? Dan kan een simpel hostingpakket, zonder onderhoud of support, voldoende zijn. Spreek dan wel goed met je hoster of bouwer af dat zij je zullen helpen wanneer er wat is. Anders krijgen wij je mogelijk aan de telefoon en moeten we je teleurstellen. Wij doen namelijk niet aan ad-hoc ondersteuning. Het is wel mogelijk om klant bij ons te worden. Wanneer dat het geval is gaan we eerst je website analyseren, alvorens we de overzetten naar de hosting inclusief onderhoud van Kwaaijongens. Wij zijn immers daarna verantwoordelijk voor de hosting, het onderhoud en de support.

Waarom WordPress hosting inclusief onderhoud kiezen

Het uitbesteden van WordPress hosting en onderhoud aan de experts van Kwaaijongens brengt je rust. Je voelt je ontzorgt en dat is precies wat je nodig hebt om jouw bedrijf verder te laten groeien. Als er onverhoopt iets is kun je gewoon bellen, wij lossen het op. Hieronder zetten we nog een paar argumenten voor je op een rij om je WordPress hosting en onderhoud aan professionals over te laten:

  1. Technische expertise: WordPress onderhoud vereist technische kennis op het gebied van updates, beveiliging patches en foutopsporing. Geen zorgen, deze hebben wij in huis.
  2. Tijdsbesparing: WordPress onderhoud kan tijdrovend zijn, vooral als je meerdere websites beheert. Door ons als partner te kiezen, kun je tijd besparen, heb je rust en kun je al je aandacht aan je kernactiviteiten besteden.
  3. Beveiliging: WordPress websites zijn kwetsbaar voor beveiligingsproblemen. Wij houden de beveiliging van je site op peil en voeren regelmatig updates uit. Wij hebben namelijk onze eigen beveiliging-plugins. Ook wij kunnen je niets garanderen, maar we kunnen wel alle inspanningen inzetten om het te voorkomen en of op te lossen.
  4. Optimalisatie: Het optimaliseren van je website op het gebied van prestaties en snelheid is belangrijk voor een goede gebruikerservaring en zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ook hier ben je bij ons aan het juiste adres.
  5. Back-ups en herstel: Het maken van back-ups en het hebben van een herstelplan is van cruciaal belang om gegevensverlies te voorkomen. Dit hoort bij onze dagelijkse backups.
  6. Updates en compatibiliteit: WordPress kent regelmatige updates voor de kern, thema’s en plugins. Het bijwerken hiervan kan tot compatibiliteitsproblemen leiden. Wij monitoren dit en lossen het op.
  7. Troubleshooting: Wanneer zich problemen voordoen, ben je één telefoontje verwijderd van ondersteuning en een helpende hand.
  8. Actieve monitoring: Wij monitoren je website voor uptime en prestaties.
  9. Advies en strategie: Ook voor advies en strategie ben je aan het juiste adres. Je hebt één aanspreekpunt voor techniek, online marketing en meer.
  10. Gemoedsrust: Het uitbesteden van WordPress hosting inclusief onderhoud aan Kwaaijongens geeft je gemoedsrust, omdat je weet dat je website in goede handen is.

Het kiezen van de juiste WordPress hosting inclusief onderhoud partner kun je zien als een flinke kostenpost. Zeker wanneer je dit vergelijkt met andere partijen, die het voor een dubbeltje aan lijken te bieden. Wat krijg je dan voor dat hogere bedrag? Wanneer jouw website van belang is voor jouw bedrijf of organisatie kun je het eerder als een goede investering zien. Deze zorgt ervoor dat problemen worden voorkomen, prestaties worden verbeterd en de beveiliging up-to-date is. Hierdoor zijn de profilering en positionering van je bedrijf gewaarborgd is. De keuze is aan jou.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, stel ze aan je huidige partner. Zo weet je waar je aan toe bent als er zich een probleem voordoet. Je mag ons ook bellen, wij staan je graag te woord.

Vragen? Stel ze gerust