Fotografie & visuele animaties

Fotografie is belangrijker dan ooit. Op websites, social media en ook offline: je kan er niet meer omheen. Door het juiste beeldmateriaal te gebruiken kun je laten zien wie jij bent en wat je doet. Daarmee kun je jouw zichtbaarheid vergroten en jezelf onderscheiden.

Klik hier voor meer informatie

Foto's maken met een onscherpe achtergrondFotografie & visuele animaties

Foto's maken met een onscherpe achtergrond

Scherptediepte ontstaat door het gebruik van het diafragma. Met de scherptediepte kun je bepalen welk deel van de foto je scherp of onscherp wilt hebben.
Lees meer
scherptediepteFotografie & visuele animaties

Hoe werkt scherptediepte?

Scherptediepte ontstaat door het gebruik van het diafragma. Met de scherptediepte kun je bepalen welk deel van de foto je scherp of onscherp wilt hebben.
Lees meer
beter fotograferenFotografie & visuele animaties

Wat is sluitertijd?

Sluitertijd is de tijd dat de sluiter van de camera open blijft staan. Dit heeft invloed op de hoeveelheid licht die er op de sensor valt.
Lees meer
spiegelreflex full frameFotograaf Sharon WillemsFotografie & visuele animaties

Wat is een full frame camera?

Een full frame camera is een camera met een sensor die even groot is als het negatief uit de vroegere analoge spiegelreflexcamera's.
Lees meer
standpunt ooghoogte achter de schermenFotograaf Sharon WillemsFotografie & visuele animaties

Standpunten in de fotografie

Standpunten in de fotografie: uitleg over kikkerperspectief, fotograferen op ooghoogte en vanuit vogelperspectief. Met duidelijke uitleg en voorbeelden.
Lees meer
Wat is een zoomlens?Fotografie & visuele animaties

Wat is een zoom lens?

Een zoom lens is een lens waar je mee kan in- en uitzoomen, met in de meeste gevallen een variabel brandpuntsafstand. Dit in tegenstelling tot de prime lens (Blog: wat is een prime lens?).
Lees meer
Primelens, onscherpe achtergrondFotografie & visuele animaties

Wat is een prime lens?

Een prime lens is een lens met een vast brandpuntsafstand. Je kan hiermee dus niet in- of uitzoomen. Een voorbeeld hiervan is de 50mm prime-lens. Het vraagt voor jou als fotograaf een andere manier van fotograferen. Je moet zelf een stap naar voren of naar achteren doen voor de juiste compositie.
Lees meer
Samen sterk | FotografieFotografie & visuele animaties

10 redenen waarom samenwerken veel oplevert

Ja, ik geloof in samenwerken. Met veel liefde investeer ik oprechte aandacht, tijd en geld in de mensen om mij heen. En ja, dat krijg ik dubbel en dwars terug. In welke vorm van ook.
Lees meer
fotografie sharon, regel van de derdenFotografie & visuele animaties

Wat is de regel van derden?

De regel van derden in de fotografie. In een eerdere blog vertel ik over de keuze tussen stockfoto’s of het inhuren van een professionele fotograaf, maar je kunt natuurlijk ook zelf foto’s maken.
Lees meer