Fotografie & visuele animaties

Fotografie is belangrijker dan ooit. Op websites, social media en ook offline: je kan er niet meer omheen. Door het juiste beeldmateriaal te gebruiken kun je laten zien wie jij bent en wat je doet. Daarmee kun je jouw zichtbaarheid vergroten en jezelf onderscheiden. Ook zoekmachines zoals Google gebruiken foto’s meer en meer om deze goed te kunnen indexeren en te positioneren. Met de artikelen binnen deze categorie in het Kwaaijongens Kenniscafé willen we kennis delen waardoor je zelf beter aan de slag kunt met fotografie voor je website of daarbuiten. Mocht je vragen hebben, neem dan even contact met ons op.

Klik hier voor meer informatie

Foto's maken met een onscherpe achtergrondFotografie & visuele animaties

Foto's maken met een onscherpe achtergrond

Scherptediepte ontstaat door het gebruik van het diafragma. Met de scherptediepte kun je bepalen welk deel van de foto je scherp of onscherp wilt hebben.
Lees meer
scherptediepteFotografie & visuele animaties

Hoe werkt scherptediepte?

Scherptediepte ontstaat door het gebruik van het diafragma. Met de scherptediepte kun je bepalen welk deel van de foto je scherp of onscherp wilt hebben.
Lees meer
beter fotograferenFotografie & visuele animaties

Wat is sluitertijd?

Sluitertijd is de tijd dat de sluiter van de camera open blijft staan. Dit heeft invloed op de hoeveelheid licht die er op de sensor valt.
Lees meer
spiegelreflex full frameFotograaf Sharon WillemsFotografie & visuele animaties

Wat is een full frame camera?

Een full frame camera is een camera met een sensor die even groot is als het negatief uit de vroegere analoge spiegelreflexcamera's.
Lees meer
standpunt ooghoogte achter de schermenFotograaf Sharon WillemsFotografie & visuele animaties

Standpunten in de fotografie

Standpunten in de fotografie: uitleg over kikkerperspectief, fotograferen op ooghoogte en vanuit vogelperspectief. Met duidelijke uitleg en voorbeelden.
Lees meer
Wat is een zoomlens?Fotografie & visuele animaties

Wat is een zoom lens?

Een zoom lens is een lens waar je mee kan in- en uitzoomen, met in de meeste gevallen een variabel brandpuntsafstand. Dit in tegenstelling tot de prime lens (Blog: wat is een prime lens?).
Lees meer
Primelens, onscherpe achtergrondFotografie & visuele animaties

Wat is een prime lens?

Een prime lens is een lens met een vast brandpuntsafstand. Je kan hiermee dus niet in- of uitzoomen. Een voorbeeld hiervan is de 50mm prime-lens. Het vraagt voor jou als fotograaf een andere manier van fotograferen. Je moet zelf een stap naar voren of naar achteren doen voor de juiste compositie.
Lees meer
Samen sterk | FotografieFotografie & visuele animaties

10 redenen waarom samenwerken veel oplevert

Ja, ik geloof in samenwerken. Met veel liefde investeer ik oprechte aandacht, tijd en geld in de mensen om mij heen. En ja, dat krijg ik dubbel en dwars terug. In welke vorm van ook.
Lees meer
fotografie sharon, regel van de derdenFotografie & visuele animaties

Wat is de regel van derden?

De regel van derden in de fotografie. In een eerdere blog vertel ik over de keuze tussen stockfoto’s of het inhuren van een professionele fotograaf, maar je kunt natuurlijk ook zelf foto’s maken.
Lees meer
Leuke post met tekstFotografie & visuele animatiesVormgeving & huisstijlen

Hoe maak je leuke posts met tekst?

Ik krijg regelmatig de vraag van mijn klanten hoe ze hun social media mooi kunnen maken met foto's waar leuke tekst en icoontjes op staan. Ik gebruik natuurlijk regelmatig photoshop hiervoor.
Lees meer
Vriendinnen fotoshoot | Waar moet je bij een foto opletten?Fotografie & visuele animaties

Waar let je op bij het maken van een foto?

Toen ik tijdens een fotoshoot de foto’s liet zien, zei één van de meiden dit tegen mij. En ja, er is veel waar ik op let, alleen het gaat vaak automatisch.
Lees meer
profielfoto'sFotografie & visuele animaties

Hoe maak ik zelf een goede profielfoto?

Een profielfoto waarin jij jezelf herkent. Professioneel, maar toch helemaal jou. Hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden?
Lees meer
Output-foto-sepia-gespiegeldFotografie & visuele animatiesVormgeving & huisstijlenWebsites & WordPress

Hoe kan ik foto's verkleinen?

Foto's verkleinen kan gemakkelijk in Photoshop en zelfs met sommige mail programma's. Maar mocht je daar niet de beschikking toe hebben, dan zijn er online een aantal websites die je kunnen helpen.
Lees meer
Voorbeeld stockfoto - ShutterstockFotografie & visuele animaties

Inhuren professionele fotograaf versus stockfoto’s

Voor je website heb je wellicht mooie foto’s nodig. Je mag deze beelden nooit zomaar van het internet kopiëren, in verband met auteursrechten.
Lees meer