Websites & WordPress

Hoe log ik in op mijn WordPress site?

Even vergeten hoe dat ook alweer moest? Of nog nooit gedaan? Geen probleem. In dit artikel zal ik je in een aantal korte stappen uitleggen hoe je kan inloggen in je wordpress site.

Hoe log ik in op wordpress

Welke gegevens heb ik nodig?

Om in te kunnen loggen heb je het volgende nodig:

  • Je gebruikersnaam, dit kan ook je e-mail adres zijn
  • Je wachtwoord

Als het goed is heb je deze gegevens ontvangen van degene die de website voor je heeft gemaakt of voor je heeft geïnstalleerd. Als je jouw wachtwoord niet meer weet kun je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Hoe log ik in?

Om in te loggen ga je in je browser naar je domeinnaam en plak je daar achter /wp-admin. Bijvoorbeeld: is je domeinnaam www.mijnbedrijf.nl? Dan ga je in je browser naar www.mijnbedrijf.nl/wp-admin. Hieronder zie je een voorbeeld in Google Chrome.

url

Vervolgens zie het onderstaande scherm en daar vul je jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Eventueel kun je ook op Gegevens onthouden klikken zodat je de volgende keer automatisch wordt ingelogd.

inloggen

Alles ingevuld? Klik op de knop inloggen en je bent er!

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Ga naar www.jedomeinnaam.nl/wp-admin en klik op wachtwoord vergeten. Je krijgt onderstaan scherm te zien waar je jouw email adres dient in te vullen. Klik op nieuw wachtwoord aanmaken en je ontvangt een mail met instructies en een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

wachtwoord-vergeten

Vragen? Stel ze gerust