Websites & WordPress

Let op: er is een nieuwe email-oplichting variant actief

Let op internetters: er is een nieuwe email-oplichting actief. Hadden we eerst TNT Post, nu is Ziggo aan de beurt… Enkele kenmerken dat het oplichting betreft heb ik in onderstaande afbeelding verduidelijkt.

Zie je ook maar 1 overeenkomst in een email die je zogenaamd van Ziggo ontvangt, verwijder de mail dan gewoon (meteen).

ziggo-oplichting-scam

Domeinregistratie oplichting facturen

Een andere veel voorkomende vorm van oplichting is een nep factuur die je als bedrijf ontvangt voor domeinregistraties. Vaak onder de noemer “NL Domein Host”. Trap hier niet in.

Bel of mail je webbouwer als je niet zeker bent van een factuur aangaande domeinregistraties. Je webbouwer kan je eventueel doorverwijzen naar de hostingpartij die je domeinen heeft geregistreerd.

Een andere mogelijkheid voor jezelf om na te gaan waar je domein is geregistreerd is door naar Stichting Informatie Domeinregistratie Nederland te gaan.

Vul hier je domeinnaam in, dit geldt overigens alleen voor .nl domeinen.

Als je je domeinnaam hebt opgegeven en verder gaat klik dan op “toon mij de gegevens”.  Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op toon gegevens. Nu zie je informatie over je domein en kun je contact op nemen met de partij die je domein heeft geregistreerd. Zij sturen je jaarlijks een factuur.

Vragen? Stel ze gerust