Je verbinding met deze site is niet veilig

Browsers gaan de melding “Je verbinding met deze site is niet veilig” kenbaar maken aan je bezoekers. Een website die niet beschikt over het zogenaamde groene slotje wordt door browsers als onveilig bestempeld. Hoe los je dit op?

Verbinding website niet veilig

Waarschuwing als verbinding onveilig is

Browsers zoals Google Chrome en Firefox gaan een waarschuwing geven aan de bezoekers van je website zodra deze als onveilig wordt beschouwd. Wat betekent dit? Is je website gehackt? Nee, waarschijnlijk niet.

De melding waarschuwt dat er geen SSL certificaat geïnstalleerd is op je domein. Voor meer uitleg over SSL lees: Wat is SSL?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen de browser van je bezoeker en jouw website versleuteld is. Er kan niet zomaar data (leesbaar) worden afgeluisterd, zeg maar.

Waarom geven browsers aan dat je geen SSL hebt geïnstalleerd?

Google Chrome en Firefox hebben veilig surfen hoog in het vaandel staan en willen dat SSL op iedere site actief is. Door hier over te waarschuwen attenderen ze bezoekers hierop, zodat de site-eigenaar stappen gaat zetten. Ze willen iedereen motiveren SSL in te regelen. Heb je dit nog niet gedaan, bel of mail even met je hosting provider.

Google heeft nog een tweede reden, ook voor je rankings geven ze de voorkeur aan sites met SSL (HTTPS)  ten opzichte van sites zonder SSL.

Ben ik verplicht een SSL certificaat te installeren?

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. JA! Het is niet zo dat je website direct onveilig is als je geen SSL hebt geïnstalleerd. Echter gezien de ontwikkelingen over privacy en online veiligheid is het wel voortaan een must. Er wordt meer en meer data uitgewisseld via websites en dat maakt de kans dat het misgaat steeds groter. Ook al heb je een kleine en eenvoudige WordPress website met bijvoorbeeld  alleen een simpel contactformulier. Bedenk dan dat het jouw gegevens zijn die in ongewenste handen terecht komen. Dit wil je toch voorkomen, zodat je jouw bezoekers kunt laten weten dat jouw website veilig is?

Hoe kom je aan een SSL certificaat voor je website?

Je kunt een SSL certificaat aanvragen bij je hostingpartij. Er zijn verschillende soorten certificaten mogelijk. Wij als hostingpartij weten wat je nodig hebt en geven je daar advies in. Voor de meeste websites volstaat een basis certificaat.

Hoe zit het met SSL, zoekmachines en de ranking van mijn site?

Google heeft al geruime tijd geleden aangegeven dat ze veel waarde hechten aan een veilig internet en veilige websites met een SSL verbinding. Google heeft gezegd SSL gecertificeerde websites voorrang te geven.

Advies

Mijn advies is, als je dat nog niet hebt gedaan, een SSL certificaat aan te vragen bij je hostingpartij. Een goede en betrouwbare hostingpartij regelt dat snel voor je in.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, mag je ons altijd bellen of mailen!

Vragen? Stel ze gerust