Websites & WordPress

Waarom child themes gebruiken in WordPress?

Het gebruiken van een WordPress child theme bespaart je een hoop ellende. Als je geen tijd hebt om dit te lezen, onthoudt dan alleen dit: een child-theme moet je altijd gebruiken. In elke website en voor iedere situatie.

Het gebruiken van een child theme is noodzakelijk wanneer je een WordPress-theme gebruikt dat je naar eigen inzicht wilt aanpassen. Dat is dus eigenlijk altijd het geval !
Deze ‘maatwerk’ aanpassingen maak je dan in je child theme, zodat eigen aanpassingen niet verloren gaan als het theme dat je gebruikt een update krijgt.

Dit is de belangrijkste reden om child-theme’s te gebruiken: je aanpassingen blijven bestaan, ook na een update van je theme.

Updaten van WordPress, plugins en themas zijn van groot belang: voer deze zo snel mogelijk uit. Ze worden nooit voor de lol uitgebracht, al zal lang niet iedere update je iets ‘zichtbaars’ opleveren, zoals nieuwe mogelijkheden of functies.
Vaak worden met updates security issues verholpen: je blijft door te updaten veilig(-er) dan zonder. Updates komen regelmatig voorbij, ook die van je theme. Daardoor is het gegarandeerd dat je eigen aanpassingen verdwijnen na een update ervan, zolang je geen child-theme hebt gebruikt.

Dus wees wijs, en gebruik altijd een child-theme: na een installatie van WordPress (voor een klant) is dit het 1ste dat ik doe!

Dat child-theme kan door onze designers en bouwers naar hartelust aangepast en uitgebreid worden. Ik garandeer vervolgens dat al hun werk ook blijft bestaan (na updates).
Veel leveranciers van premium themes (= betaald) leveren er standaard child themes bij, zodat je daarin je aanpassingen kan maken.

Wij regelen voor onze klanten alle romslomp rondom dit soort issues. Voor de klant niet interessant; die vertrouwd op de expertise van zijn leverancier. En dat kan ‘ie bij Kwaaijongens. waarom-een-child-theme-Roel-van-Leuken

Vragen? Stel ze gerust