5 tips voor constante content

Door je website up-to-date te houden, door middel van bijvoorbeeld blogs, versterk je de SEO posities (lees: Wat is on-page SEO?). Als website kun je niet weken, laat staan maanden, stil blijven staan. Nu dat er een constante druk is om content te posten, kan het uitvoeren daarvan soms lastig zijn. Hierbij onze vijf tips om jou te helpen bij het constant posten van content binnen jouw content marketing.

1. Plan jouw content in

Er zijn altijd vakanties, vrije dagen en onverwachte zaken die de plaatsing van content dwarsbomen. Maar is dat ook echt zo? Mogen die zaken wel invloed hebben op de constante toevoer van content op jouw website? Het antwoord is simpel, nee. Want waarom zou je stressen over content wanneer je het gewoon kan inplannen? Plan de publicatie van jouw content in via WordPress en gebruik voor het inplannen van social media een tool zoals Facebook Bedrijfsmanager of SEMrush. Zo kun je voorafgaand vakanties, weekenden en vrije dagen ver vooruit werken en zelfs al content inplannen. Geen smoesjes meer en plannen maar!

2. Schakel collega’s in

Het is onmogelijk om van jou te verwachten dat je eindeloos content kan bedenken. Je kent niet alle bijzonderheden van elke afdeling en loopt zo wellicht waardevolle ideeën mis. Wie weet welke vragen er blijven liggen op de klantenservice of bij het management. Maak het jezelf makkelijker en zorg ervoor dat zij jou input aanleveren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een brainstorm. Vanuit die nieuwe inzichten kun jij inspiratie op doen en nieuwe content schrijven. Nog beter, wellicht kun je zelfs een aantal klantvragen beantwoorden met je nieuwe blogs!

Loop je nu zelf helemaal over, kom je er niet meer uit qua tijd en moet er nog een hoop geschreven worden? Laat andere collega’s ook content schrijven. Wanneer zij een opzet maken hoef jij het alleen nog maar te redigeren. Enorm tijdbesparend en wie weet enthousiasmeer je ook andere tot het schrijven van bijvoorbeeld blogs.

3. Doe inspiratie op

Iedereen kent het spreekwoord ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ wel. Neem dat spreekwoord eens ter harte. Speur rond bij andere websites en kijk waar zij zoal over schrijven. Zijn er onderwerpen waar jij zelf ook iets over kunt schrijven? Alleen maar fijn. Je hoeft niet bij elke blog zelf het wiel opnieuw uit te vinden.

4. Check oude content

Je hebt al bergen met content geschreven in het verleden, waarom kijk je niet of er nu nog blogs of andere content relevant zijn? Kleine aanpassingen kunnen al groot verschil maken en zo is jouw website wel weer voorzien van enigszins nieuwe content. Zorg wel dat je de content genoeg herschrijft zodat er geen dubbele content (duplicated content) online staat.

5. Houd vol

Lekker cliché maar houd vol. Heb je al deze bovenstaande dingen gedaan, dan lukt het je om constante content te maken en posten. Krijg je het organisatorisch niet goed voor elkaar? Maak dan voor jezelf een content kalender. Zo bewaar je moeiteloos het overzicht en kun je zaken vooruit plannen en klaarzetten. Lukt het een week niet, ga dan niet bij de pakken neerzitten maar ga gewoon met volle moed door. Er kunnen altijd dingen tussenkomen, maar daarna zorg je ervoor dat je in de toekomst genoeg tijd blokt om content te schrijven. Wanneer je eenmaal in het ritme zit, kom je er ook niet meer zo snel uit!

Advies nodig over de content marketing van jouw bedrijf?

Allereerst is het belangrijk dat je als bedrijf een contentstrategie hebt, een plan waarin je alle keuzes omtrent content vastlegt. Hiermee creëer je overzicht en inzicht, waardoor je het schrijven en plannen van content een stuk gemakkelijker maakt voor jezelf. Heb jij nog geen contentstrategie? Of wil je graag een stukje sturing in content marketing? Bel 085 – 330 7500 of mail naar dtv@kwaaijongens.nl. Wij helpen je graag op weg!

Vragen? Stel ze gerust