Hulp bij vragen over SEO, marketing en WordPress

Een helpende hand bieden vanuit onze kennis en kunde vinden wij erg belangrijk. Daarom heb ik dit blog geschreven, gericht op de vele zoektermen die we terugzien binnen Google Search Console van onze Kwaaijongens website.

Welke vragen komen we nu veel tegen als het gaat om ‘hulp bij…?’ De top 5 vertoningen van concrete zoekvragen zie je hieronder:

 • Hulp bij SEO verbeteren
 • Hulp bij vindbaarheid
 • Hulp bij SEO
 • Hulp bij WordPress (website)
 • Hulp bij online marketing

Het overgrote deel van de vertoningen met de focus op “hulp bij…” ligt op het gebied van het verbeteren van SEO, vindbaarheid, WordPress en online marketing. Over bovenstaande onderwerpen hebben we in de loop der jaren al veel artikelen geschreven. In dit blog heb ik ze overzichtelijk voor je gebundeld, zodat je hier stap voor stap gebruik van kunt maken.

Interactieve video met praktische SEO gerelateerde tips

Zoals gezegd wil ik je praktische tips geven waarmee je zelf aan de slag kunt, zonder te herhalen wat we al eerder hebben gedeeld in artikelen. In deze onderstaande interactieve video kun je doorklikken naar verschillende onderdelen.

Zelf de vindbaarheid van je website verbeteren

Verbeter zelf de vindbaarheid van je website met de volgende uitleg. De term “Content is King” is een veel gebruikte term. Ook al vermijd ik dit soort termen graag, toch is het waar. Content is in jouw website of webshop het belangrijkste als je de vindbaarheid/SEO wilt verbeteren op eigen kracht.

Content strategie bepalen

Het is daarbij belangrijk om voor jezelf een content strategie uit te werken. Wat dit is leg ik uit in het artikel hieronder.

Bedenk hierbij welke kanalen je allemaal gaat inzetten. Mijn advies is om uiteindelijk vanuit de kanalen terug te linken naar je website waar je de content hebt opgenomen. Zo bouw je je website uit en krijg je meer en meer autoriteit.

SEO bestaat uit drie hoofd onderdelen

SEO bestaat uit de volgende drie hoofd onderdelen: techniek, off-page en on-page SEO. Hoe dit precies in elkaar steekt, leg ik uit in het artikel: wat is SEO? Spoiler: op het onderdeel on-page heb je zelf de meeste invloed. Enerzijds door te zorgen dat je je website uitbouwt met nieuwe content en anderzijds door rekening te houden met wat daarbij van belang is voor een betere vindbaarheid. Binnen on-page SEO heb je tien onderdelen die je zelf eenvoudig kunt aanpakken binnen een WordPress website met de Yoast SEO plugin. Meer over on-page SEO leggen we je uit in het volgende artikel:

Pas interne linkbuilding toe

Je hebt mogelijk al wel gehoord over linkbuilding en dat het lastig is om dit correct aan te pakken. Vaak spreekt men over externe linkbuilding (linkbuilding van buitenaf). Maar hoe zit het met interne linkbuilding? Dit wordt vaak onderschat en vanuit SEO bureau’s wordt hier niet vaak over gesproken. Toch is interne linkbuilding een krachtig instrument om op de juiste manier de vindbaarheid van je website te verbeteren. Je kunt hier zelf mee aan de slag! Meer hierover lees je in onderstaand artikel.

Goede content voor betere vindbaarheid

Je hebt je content strategie bepaald, je weet wat belangrijk is bij on-page SEO en kunt aan de slag met interne linkbuilding. Maar wat is nu goede content? Hoe bepaal je dit en hoe schrijf je dit dan? Ook dit zijn aanvullende vragen die wij geregeld terughoren in de praktijk.

Voor het verbeteren van de vindbaarheid is het belangrijk dat je inzet op zoekwoorden en zoekwoord combinaties waarop jij gevonden wilt worden. Vaak is dit gerelateerd aan je producten en diensten. Maar vergeet niet vragen te beantwoorden, tips te geven of advies zoals je in de praktijk ook doet als je iemand spreekt. Daarnaast kunnen referenties of een portfolio overzicht je helpen om een bredere en betere vindbaarheid af te dwingen. Meet en stuur bij: internet is dynamisch en niet statisch. Alles wat je online doet is een continu proces.

Handvatten voor het schrijven van goede content

Hieronder zet ik een aantal links waarin we meer uitleggen over het creëren van goede content voor je website of webshop.

 • Allereerst de vraag, hoe bereid je een goede webtekst voor? Waar begin je en hoe pak je dat nu praktisch aan.
  Hoe bereid je een goede webtekst voor?
 • Als je de voorbereiding hebt afgerond, ga dan schrijven. Hierbij kun je enkele praktische tips gebruiken die we in een apart artikel voor je op een rij hebben gezet.
  10 Tips voor een goede webtekst
 • Nu zegt een plaatje meer dan duizend woorden, dus zorg ervoor dat je gebruikt maakt van afbeeldingen. Maar waar haal je nu goede afbeeldingen voor je WordPress website vandaan?
  Goede afbeeldingen voor je website
 • Let op met het gebruik van afbeeldingen, hier zijn ook spelregels aan verbonden voor een betere vindbaarheid van je website. Om ervoor te zorgen dat je weet waar je op moet letten kun je het volgende blog bericht even lezen.
  Optimaliseer afbeeldingen voor Google

De meest praktische zaken die jij zelf kunt aanpakken om de vindbaarheid/SEO van je website te verbeteren staan hierboven vermeld. Heb je vragen? Bel ons gewoon even op!

Wellicht is onderstaand blog ook interessant als je nog meer over de vindbaarheid van je website wilt weten. in dit blog heb ik in het kort uitgeschreven hoe wij dit vanuit Kwaaijongens zelf aanpakken: Hoe maak ik mijn website beter vindbaar in Google

Maar er is meer nodig om je WordPress website of webshop te laten scoren

Naast het uitbouwen van content is er meer nodig om je WordPress website of webshop goed te laten scoren in Google. Dan heb ik het over de techniek, keuzes in hoe je website is gebouwd, welke plugins je gebruikt en welke technieken vanuit je hosting partij worden ingezet om snelheid te verbeteren. Als je hier meer over wilt weten mag je mij gerust bellen of een van mijn collega’s. Vind je het fijn als onze specialisten een quickscan doen op je website? Vraag deze dan aan!

Hulp bij SEO verbeteren of de vindbaarheid van website of webshop

Heb je naar aanleiding van dit artikel over Hulp bij vragen over SEO, marketing, WordPress ondersteuning nodig? Neem dan contact op met je webbureau of webmaster. Mocht je deze niet hebben of wil je ons een vraag stellen, dan mag dat natuurlijk ook. Bel 085 – 330 7500 of mail naar dtv@kwaaijongens.nl

Vragen? Stel ze gerust